PALEMAs nöjdhetsenkät 2024

Nu är det dags för er alla att göra er röst hörd och tala om hur nöjda ni är med den vård ni erhållit. Enkäten tar cirka 10-15 minuter att genomföra och vi vore tacksamma om ni alla ville svara på den, ju fler svar vi får, ju bättre bild får vi på nöjdheten! Ni som är anhöriga/närstående kan svara på enkäten i den drabbades ställe om denna person inte vill/kan/orkar svara själv. Men observera då att ni måste ha tillräckliga kunskaper om den drabbades sjukdomsresa för att kunna svara på ett korrekt sätt. Eller så kan ni göra det tillsammans med den drabbade.

Fler resultat...

Generic selectors
Exakta träffar enbart
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Sök i artiklar och berättelser
Sök i sidor
Sök i kalendern
Filtrera efter kategorier (artiklar endast)
Anhörig
Blåljuscancer
Cancer generellt
Forskning
Gallvägscancer
Immunterapi
Levercancer
Magsäckscancer (Magcancer/Ventrikelcancer)
Matstrupscancer (Esofaguscancer)
Nyhetsbrev
Om PALEMA
Övrigt
PALEMA i media
Pankreascancer (Bukspottkörtelcancer)
Podcast
Pressmeddelande
Världspankreascancerdagen (WPCD)

+46 10  146 51 10

010 / 146 51 10

Digital cancerrehabilitering i Skåne väcker internationellt intresse

av | 18 september, 2023 | Cancer generellt

Ängelholms sjukhus helt digitala cancerrehabilitering blir nu en del i ett större internationellt projekt som ska utveckla, testa och implementera e-hälsolösningar inom cancervården – där målet är att ge ökad livskvalitet för patienter och göra vården mer jämlik.
– Vi har erfarenhet av att öppna och driva en digital rehabilitering. Det vi har sett är att det finns gott om digitala verktyg men att det är brist på modeller, riktlinjer eller utbildningar om hur ett digitalt möte mellan vårdgivare och patient ska gå till. Vi behöver kunna säkra samma goda kvalitet i ett digitalt möte som i ett fysiskt. Det behövs en handbok och det är den vi ska börja skriva nu, säger Patrik Göransson som är Ängelholms sjukhus representant i AMBeR-projektet.
Digital cancerrehabilitering i Skåne väcker internationellt intresse
AMBeR står för Advanced Modeling of Baltic Cancer e-caRe och går ut på att bygga upp helt digitala processer inom cancervården. Projektet finansieras av EU Interreg South Baltic Programme 2021-27 för perioden september 2023 till augusti 2026.

Patrik Göransson är enhetschef för Cancerrehabilitering Skåne online, den digitala cancerrehabiliteringen som lanserades i början av 2023. Det är erfarenheterna från den verksamheten som ligger bakom inbjudan att utforma och delta i AMBeR-projektet.

– Att minimera behovet för fysiska besök gynnar inte bara de som har långt att åka utan även de som lider av trötthet som följd av cancersjukdom eller behandling. Det sparar också tid, och gör att fler kan få in sin rehabilitering i det övriga livspusslet, säger Patrik Göransson,

Projektet kommer även att undersöka möjligheterna för patienter att mäta olika blodvärden i hemmet, för att sedan följa upp med en digital vårdkontakt om resultaten. Även lokala infrastrukturer och regelverk ska ses över och en modell, manual och policyrekommendationer levereras till EU.

– Allt vi kommer fram till i projektet ska testas i verkligheten, mätas och utvärderas. Jag är säker på att detta arbete kommer att underlätta för verksamheter som vill komma igång med digital vård och rehabilitering, men den stora vinsten är så klart att våra patienter får en bättre och mer tillgänglig vård, säger Patrik Göransson.

Om AMBeR-projektet

AMBeR-projektet har beviljats totalt 2,6 miljoner Euro och leds av leds av Department of Oncology vid Zealand University Hospital i Danmark. Ängelholms sjukhus tilldelas totalt 4,5 miljoner kronor för sin del i projektet.

Amber loggor

Välkommen att kontakta PALEMAs redaktion om du har förslag på artiklar eller synpunkter på artiklar vi skrivit.

Observera att detta inte är ett debattforum, vill du debattera med andra hänvisar vi till våra slutna Facebookgrupper.

Dela – Mejla – Skriv ut:

Share- Email – Print:

Fler nyheter:

More news:

Pin It on Pinterest