PALEMAs nöjdhetsenkät 2024

Nu är det dags för er alla att göra er röst hörd och tala om hur nöjda ni är med den vård ni erhållit. Enkäten tar cirka 10-15 minuter att genomföra och vi vore tacksamma om ni alla ville svara på den, ju fler svar vi får, ju bättre bild får vi på nöjdheten! Ni som är anhöriga/närstående kan svara på enkäten i den drabbades ställe om denna person inte vill/kan/orkar svara själv. Men observera då att ni måste ha tillräckliga kunskaper om den drabbades sjukdomsresa för att kunna svara på ett korrekt sätt. Eller så kan ni göra det tillsammans med den drabbade.

Fler resultat...

Generic selectors
Exakta träffar enbart
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Sök i artiklar och berättelser
Sök i sidor
Sök i kalendern
Filtrera efter kategorier (artiklar endast)
Anhörig
Blåljuscancer
Cancer generellt
Forskning
Gallvägscancer
Immunterapi
Levercancer
Magsäckscancer (Magcancer/Ventrikelcancer)
Matstrupscancer (Esofaguscancer)
Nyhetsbrev
Om PALEMA
Övrigt
PALEMA i media
Pankreascancer (Bukspottkörtelcancer)
Podcast
Pressmeddelande
Världspankreascancerdagen (WPCD)

+46 10  146 51 10

010 / 146 51 10

Nu behöver vi hjälp inför 2024!

av | 28 november, 2023 | Om PALEMA

Vi har mycket spännande på gång inför 2024 men behöver fler aktiva medlemmar som kan hjälpa till med verksamheten. Är du en av dem?

Alla som arbetar i PALEMAs styrelse och olika arbetsgrupper arbetar ideellt. Enda undantaget är att vi har ett betalt Kansli som på mindre än en heltidstjänst bemannar Kansli, IT-stöd, Redaktion, Event med mera.

Nu har vi en del spännande planer inför nästa år men måste hitta några fler ideellt arbetande medlemmar som kan hjälpa till för att verksamheten ska kunna fungera.

Med dagens teknik sker det mesta av jobbet med telefon eller online via digitala verktyg, så man kan för det mesta arbeta hemifrån.

Känner du att du skulle vilja engagera dig lite mer i föreningen på något sätt, är du varmt välkommen att skicka ett mail till kansli@palema.org med ditt telefonnummer så återkommer vi och pratar lite.

Möte

Berätta lite om dig själv och varför du skulle vilja engagera dig. Observera att du inte behöver några speciella kunskaper eller utbildningar – vi utbildar dig på det du behöver kunna. Din allmänna erfarenhet – inte minst rörande våra cancerdiagnoser och kanske om vården – är viktigare.

Jobbar du – eller har du jobbat – inom vården är det också ett plus eftersom PALEMA även jobbar tillsammans med professionen.

Vi ser alltså gärna personer som har egen eller nära erfarenhet av sjukdomarna – som direkt drabbade eller som anhöriga/närstående – som har erfarenhet om hur vården fungerar och/eller som har ett intresse att vilja hjälpa, stötta, förändra och förbättra för de som är drabbade. Och som vill hjälpa till att påverka så att vi kan öka överlevnaden med hjälp av tidigare upptäckter, nya och bättre mediciner, nya behandlingsmetoder, ny forskning, etc.

Vi söker i år lite extra efter personer med erfarenheter och/eller intresse inom följande områden:

Kommunikation

Vår betalda redaktion har begränsat med tid för att kunna arbeta fullt ut med kommunikation och hur vi når ut med våra olika budskap på bästa sätt, speciellt när det gäller att påverka på olika sätt. Vi söker därför någon som gärna har utbildning inom detta område och som kan ta rollen som kommunikationsansvarig och som då kommer att arbeta nära redaktionen. Du kanske är eller har varit journalist eller kommunikatör?

Anhörigansvarig

Nästa år kommer vi även att tillsätta en speciell anhörigansvarig. Faktum är att anhöriga/närstående är den största gruppen bland våra medlemmar och nu vill vi på olika sätt fokusera mer på denna grupp. Se också nedan angående Diagnosgrupper!

Diagnosgrupper

En av PALEMAs utmaningar jämfört med andra cancerorganisationer är att vi inte hanterar en cancerdiagnos – utan fem olika!

Nästa år kommer vi därför att tillsätta det vi kallar diagnosgrupper som ska bestå av en diagnosansvarig – som även sitter i styrelsen – samt ytterligare ett antal aktiva medlemmar som tillsammans arbetar med olika saker, som exempelvis att planera events inom sitt område, se till att informationen på hemsidan är aktuell och korrekt, arbetar med information och kampanjer under de officiella diagnosernas “awareness months” och annat som är relevant.

Här kommer vi alltså att behöva ett antal aktiva medlemmar till varje diagnosgrupp som då blir sex stycken:

  • Pankreas – bukspottkörtel
  • Lever
  • Gallvägar
  • Magsäck
  • Matstrupe
  • Anhöriga

Ja – vi kallar gruppen anhöriga diagnosgrupp även den, i brist på bättre namn för närvarande 🙂

Den första gruppen – pankreas – har vi ganska väl bemannad, grupperna magsäck och matstrupe har vi en del men skulle behöva några till, men det är framför allt grupperna lever, gallvägar och anhöriga vi behöver nya friska krafter till med intresse och gärna också en del kunskap inom områdena.

Annat

Men självklart är alla andra också välkomna att anmäla intresse!

Som sagt ovan – kontakta kansli@palema.org för ett förutsättningslöst samtal om vad du eventuellt skulle vara intresserad av att hjälpa till med.

Låt oss tillsammans bygga PALEMA ännu större och starkare så vi kan påverka ännu mer framöver och göra en verklig skillnad för de som drabbats idag och de som kommer att drabbas i framtiden!

Välkommen att kontakta PALEMAs redaktion om du har förslag på artiklar eller synpunkter på artiklar vi skrivit.

Observera att detta inte är ett debattforum, vill du debattera med andra hänvisar vi till våra slutna Facebookgrupper.

Dela – Mejla – Skriv ut:

Share- Email – Print:

Fler nyheter:

More news:

Årets medlem 2023 - Susanne Wennberg får priset av ordförande Eva Backman
Om PALEMA

Årets medlem 2023

Styrelsen instiftade för 2 år sedan utmärkelsen "Årets medlem" inom PALEMA och nu var det dags för den andra medlemmen i föreningen att få detta. Årets pristagare presenterades på årsmötet den 22 februari.

Årets medlem 2023 - Susanne Wennberg får priset av ordförande Eva Backman
Om PALEMA

Årets medlem 2023

Styrelsen instiftade för 2 år sedan utmärkelsen "Årets medlem" inom PALEMA och nu var det dags för den andra medlemmen i föreningen att få detta. Årets pristagare presenterades på årsmötet den 22 februari.

Pin It on Pinterest