Fler resultat...

Generic selectors
Exakta träffar enbart
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Sök i artiklar och berättelser
Sök i sidor
Sök i kalendern
Filtrera efter kategorier (artiklar endast)
Anhörig
Blåljuscancer
Cancer generellt
Forskning
Gallvägscancer
Immunterapi
Levercancer
Magsäckscancer (Magcancer/Ventrikelcancer)
Matstrupscancer (Esofaguscancer)
Nyhetsbrev
Om PALEMA
Övrigt
PALEMA i media
Pankreascancer (Bukspottkörtelcancer)
Podcast
Pressmeddelande
Världspankreascancerdagen (WPCD)

+46 10  146 51 10

010 / 146 51 10

World pancreatic cancer coalition

av | 15 maj, 2016 | Pankreascancer (Bukspottkörtelcancer)

Den svenska cancerföreningen PALEMA, patientförening för drabbade av bl a pankreascancer, deltar tillsammans med fler än 40 systerföreningar i andra länder på ett konstituerande möte för att bilda World Pancreatic Cancer Coalition, WPCC.
Tanken med WPCC är att öka medvetenheten om en sjukdom med den idag lägsta överlevnaden av de vanligaste cancersjukdomarna.

World Pancreatic Cancer Coalition, WPCC, samlades för sitt första konstituerande möte i Orlando, Florida den 11:e maj 2016. Mer än 60 personer som representerar 40 st patientföreningar för pankreascancerdrabbade i hela världen deltog. WPCC:s mål är att skapa och bidra till “omvälvande förändring” för dem som drabbas av pankreascancer, även kallat bukspottskörtelcancer.

”Genom att stå unisont, hoppas vi att rädda fler liv och skapa en ljusare framtid för de som drabbas av sjukdomen med den lägsta överlevnaden av de vanligaste cancerformerna”, säger Julie Fleshman, JD, MBA, ordförande för WPCC och VD i Pancreatic Cancer Action Network.

Runt om i världen är pankreascancer den sjunde vanligaste orsaken till cancerrelaterad död hos män och kvinnor. Bara 2-10 procent av dem som diagnostiserats globalt överlever mer än fem år.

For tre år sedan, 2013, påbörjades diskussioner mellan patientcancerföreningar från hela världen om hur man bäst kan stödja varandras insatser och samtidigt öka medvetandet om den dödliga sjukdomen pankreascancer.

”Vi insåg att genom att arbeta tillsammans med andra kan vi ha en mycket större inverkan än vad summan av våra enskilda organisationer kan åstadkomma”, säger Carl M Hamilton, ordförande för den svenska cancerföreningen PALEMA. ”Vi kom snabbt till beslut och genomförde år 2014 Världspankreascancerdagen”. En dag som visat sig bli en mycket framgångsrik global aktivitet för att öka medvetenheten om pankreascancer.
WPCC kommer att ansvara för den årliga Världspankreascancerdagen som hölls för första gången i november 2014 och som uppmärksammas och firas över hela världen.
November har länge setts som “Pancreatic Cancer Awareness Month”. I år kommer
Världspankreascancerdagen att hållas den 17 november.

Målsättningen med detta Världspankreascancerdagen är att öka medvetenheten om sjukdomen samt att sprida vårt budskap; med mer forskningsmedel och fler människors insatser kan och kommer överlevnaden för pankreascancerdrabbade att förbättras!
WPCC stöds av Celgene Corporation, Baxalta Incorporated och Halozyme Therapeutics.
För ytterligare information om pankreascancer, WPCC och dess medlemmar, besök www.worldpancreaticcancercoalition.org eller www.palema.org

Följ WPCC på Facebook, Twitter och Instagram.

Om World Pancreatic Cancer Coalition, WPCC

WPCC är en internationell grupp av pankreascancerpatientföreningar som vill uppnå “omvälvande förändring“ för alla dem som drabbats av sjukdomen. Genom globalt erfarenhetsutbyte stärks deltagande medlemsorganisationer och koalitionen kan på så sätt öka medvetenheten om pankreascancer . Varje november, “pankreascancerns månad”, förenas WPCC:s medlemmar på Världspankreascancerdagen for att uppmärksamma pankreascancer och understryka behovet av ökad medvetenhet, finansiering och forskning.

Om Cancerföreningen PALEMA

Cancerföreningen PALEMA är en intresseförening för personer som har eller har haft cancer i PAnkreas (bukspottkörtel), LEver, MAgsäck/matstrupe, samt för anhöriga/närstående och/eller andra med yrkesmässig anknytning till dessa sjukdomar. PALEMAs ändamål och uppgift är att verka för att förebygga, bekämpa och mildra effekterna av cancer i pankreas, lever, magsäck och matstrupe samt att verka för en förbättrad vård och livssituation för målgruppens drabbade.

Välkommen att kontakta PALEMAs redaktion om du har förslag på artiklar eller synpunkter på artiklar vi skrivit.

Observera att detta inte är ett debattforum, vill du debattera med andra hänvisar vi till våra slutna Facebookgrupper.

Dela – Mejla – Skriv ut:

Share- Email – Print:

Fler nyheter:

More news:

Sommar
Om PALEMA

Sommartider hej hej

Nu är sommaren här och vi hoppas att det kan bli lite avkoppling för er, både drabbade och anhöriga. Vi på kansliet och redaktionen drar ner på verksamheten under en tid, men finns tillgängliga för frågor. Det kan dock ibland dröja lite längre med svar.

Sommar
Om PALEMA

Sommartider hej hej

Nu är sommaren här och vi hoppas att det kan bli lite avkoppling för er, både drabbade och anhöriga. Vi på kansliet och redaktionen drar ner på verksamheten under en tid, men finns tillgängliga för frågor. Det kan dock ibland dröja lite längre med svar.

Pin It on Pinterest