Fler resultat...

Generic selectors
Exakta träffar enbart
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Sök i artiklar och berättelser
Sök i sidor
Sök i kalendern
Filtrera efter kategorier (artiklar endast)
Anhörig
Blåljuscancer
Cancer generellt
Forskning
Gallvägscancer
Immunterapi
Levercancer
Magsäckscancer (Magcancer/Ventrikelcancer)
Matstrupscancer (Esofaguscancer)
Nyhetsbrev
Om PALEMA
Övrigt
PALEMA i media
Pankreascancer (Bukspottkörtelcancer)
Podcast
Pressmeddelande
Världspankreascancerdagen (WPCD)

+46 10  146 51 10

010 / 146 51 10

Cancerföreningen PALEMA, Svenska Hjärntumörföreningen, och Lungcancerföreningen samarbetar

av | 20 juni, 2018 | Cancer generellt, Om PALEMA

Cancerföreningen PALEMA, Svenska Hjärntumörföreningen, och Lungcancerföreningen samarbetar sedan maj i år för att belysa gemensamma frågor som är viktiga för våra medlemmar.

Ordföranden för Svenska Hjärntumörföreningen, Eskil Degsell, vice ordförande för Lungcancerföreningen, Karin Liljelund samt PALEMAs ordförande Carl M Hamilton, när de tillsammans talade med förbipasserande under Järvaveckan.

Vi fanns i ett gemensamt “tält” under den s.k. “Järvaveckan”, där vi lyfte fram det som är av högsta vikt för alla som har drabbats av lungcancer, pankreascancer och maligna hjärntumörer. Dessa tre diagnoser skiljer sig i vissa fall från många cancerdiagnoser. Vi är tyvärr de diagnoser där överlevnadsprognosen i alltför många fall är dålig och där sjukdomen många gånger ger livsomvälvande effekter.

Vi vill berätta vad som är viktigt för oss som människa och patient? Vi ställer oss frågan – fångar verkligen hälso- och sjukvården upp det som är viktigt för oss? Ja, överlevnaden är viktig men vi måste även fånga in aspekten ”överleva till vad?” och börja se att allt handlar nog inte bara om överlevnad. Hur går vi från att vården frågar oss ”What’s the matter with you, till att vården frågar What’s matters to you and how can we assist”?

Samarbetet ska resultera i en rapport som presenteras för vårdens beslutsfattare under Almedalsveckan den 3 juli, i Visby lasaretts aula. Vi kommer att följa upp rapporten under hösten där bl a  landstingspolitiker får ge svar på hur de ser att våra behov blir till handling! Projektet sponsras av Cancerfonden.

Välkommen att kontakta PALEMAs redaktion om du har förslag på artiklar eller synpunkter på artiklar vi skrivit.

Observera att detta inte är ett debattforum, vill du debattera med andra hänvisar vi till våra slutna Facebookgrupper.

Dela – Mejla – Skriv ut:

Share- Email – Print:

Fler nyheter:

More news:

Årets medlem 2022
Om PALEMA

Nominera årets medlem 2023

I januari kommer Styrelsen att utse årets medlem 2023 och nu har du som är medlem chans att nominera en person som du anser vara värdig mottagare av priset.

Årets medlem 2022
Om PALEMA

Nominera årets medlem 2023

I januari kommer Styrelsen att utse årets medlem 2023 och nu har du som är medlem chans att nominera en person som du anser vara värdig mottagare av priset.

Pin It on Pinterest