Fler resultat...

Generic selectors
Exakta träffar enbart
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Sök i artiklar och berättelser
Sök i sidor
Sök i kalendern
Filtrera efter kategorier (artiklar endast)
Anhörig
Blåljuscancer
Cancer generellt
Forskning
Gallvägscancer
Immunterapi
Levercancer
Magsäckscancer (Magcancer/Ventrikelcancer)
Matstrupscancer (Esofaguscancer)
Nyhetsbrev
Om PALEMA
Övrigt
PALEMA i media
Pankreascancer (Bukspottkörtelcancer)
Podcast
Pressmeddelande
Världspankreascancerdagen (WPCD)

+46 10  146 51 10

010 / 146 51 10

Idrottsförening på liten ort gör stor skillnad!

av | 27 september, 2019 | Cancer generellt, Pankreascancer (Bukspottkörtelcancer)

När en av ledarna i idrottsföreningen Älghults IF blev diagnoserad med pankreascancer skred man till handling och ordnade en Enkronasmatch där hela överskottet skulle gå till cancerforskning och drabbade. Beskriven som “årets viktigaste fotbollsmatch i kommunen” gjorde ingen besviken när ca 300 personer och härligt väder gjorde det till en riktigt fotbollsfest! Att man dessutom samlade in 43 877:- är helt fantasktiskt och visar stort engagemang från både medlemmar, familjer, vänner och företag.  Älghults IF har generöst beslutat att skänka behållningen till Cancerfonden och Cancerföreningen PALEMA vilket vi är djupt tacksamma för!
Detta är också samma ort som slagit försäljningsrekord för PALEMA’s armband så stort eloge till er alla för otroligt fint engagemang och för att ni påminner oss andra att det inte behöver vara så många för att göra en enorm skillnad och ge många hopp!
Jag kan bara gratulera till ett otroligt initiativ! Älghults IF och alla inblandade visar en otrolig kämparglöd som är imponerande och ett föredöme! Stort TACK för detta och er generösa gåva som kommer göra mycket nytta!” 

Eva Backman, Ordförande i Cancerföreningen PALEMA

.

Välkommen att kontakta PALEMAs redaktion om du har förslag på artiklar eller synpunkter på artiklar vi skrivit.

Observera att detta inte är ett debattforum, vill du debattera med andra hänvisar vi till våra slutna Facebookgrupper.

Dela – Mejla – Skriv ut:

Share- Email – Print:

Fler nyheter:

More news:

Pin It on Pinterest