010 / 146 51 10

Generic selectors
Exakta träffar enbart
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Sök i artiklar och berättelser
Sök i sidor
Sök i kalendern
Filtrera efter kategorier (artiklar endast)
Anhörig
Blåljuscancer
Cancer generellt
Forskning
Gallvägscancer
Levercancer
Magsäckscancer (Magcancer/Ventrikelcancer)
Matstrupscancer (Esofaguscancer)
Nyhetsbrev
Om PALEMA
Övrigt
PALEMA i media
Pankreascancer (Bukspottkörtelcancer)
Podcast
Pressmeddelande
Världspankreascancerdagen (WPCD)

Idrottsförening på liten ort gör stor skillnad!

av | 27 september, 2019 | Pankreascancer (Bukspottkörtelcancer), Cancer generellt

När en av ledarna i idrottsföreningen Älghults IF blev diagnoserad med pankreascancer skred man till handling och ordnade en Enkronasmatch där hela överskottet skulle gå till cancerforskning och drabbade. Beskriven som “årets viktigaste fotbollsmatch i kommunen” gjorde ingen besviken när ca 300 personer och härligt väder gjorde det till en riktigt fotbollsfest! Att man dessutom samlade in 43 877:- är helt fantasktiskt och visar stort engagemang från både medlemmar, familjer, vänner och företag.  Älghults IF har generöst beslutat att skänka behållningen till Cancerfonden och Cancerföreningen PALEMA vilket vi är djupt tacksamma för!
Detta är också samma ort som slagit försäljningsrekord för PALEMA’s armband så stort eloge till er alla för otroligt fint engagemang och för att ni påminner oss andra att det inte behöver vara så många för att göra en enorm skillnad och ge många hopp!
Jag kan bara gratulera till ett otroligt initiativ! Älghults IF och alla inblandade visar en otrolig kämparglöd som är imponerande och ett föredöme! Stort TACK för detta och er generösa gåva som kommer göra mycket nytta!” 

Eva Backman, Ordförande i Cancerföreningen PALEMA

.

Välkommen att kontakta PALEMAs redaktion om du har förslag på artiklar eller synpunkter på artiklar vi skrivit.

Fler nyheter:

Pengar
Cancer generellt

Om försäkringar vid allvarlig sjukdom

Försäkringar är kanske inte det första man funderar över när man drabbats av en allvarlig sjukdom och pengar är självklart inte allt. Men att behöva oroa sig för ekonomin samtidigt som man kämpar mot sjukdomen är givetvis inte så kul.

Kraftens hus Stockholm flyttar in
Cancer generellt

Invigningen av Kraftens hus Stockholm

Nu öppnar Kraftens hus Stockholm i och de håller invigning under tre dagar med start den 28 mars med en officiell invigning. Den andra dagen 29 mars vänder sig särskilt till cancerberörda och den tredje 30 mars särskilt till vårdpersonal.

Om PALEMA

Hjälp oss dela ut broschyrer

Det är alltför många drabbade av våra cancerdiagnoser som inte känner till att vi finns. Vi vill såklart nå alla drabbade för att kunna ge råd, stöd och information. Vill du hjälpa oss nå ut till fler?

Pin It on Pinterest