010 / 146 51 10

Generic selectors
Exakta träffar enbart
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Sök i artiklar och berättelser
Sök i sidor
Sök i kalendern
Filtrera efter kategorier (artiklar endast)
Anhörig
Blåljuscancer
Cancer generellt
Forskning
Gallvägscancer
Levercancer
Magsäckscancer (Magcancer/Ventrikelcancer)
Matstrupscancer (Esofaguscancer)
Nyhetsbrev
Om PALEMA
Övrigt
PALEMA i media
Pankreascancer (Bukspottkörtelcancer)
Podcast
Pressmeddelande
Världspankreascancerdagen (WPCD)

Gripande bok om Gösta Ekmans kamp mot gallvägscancer

av | 21 april, 2022 | Gallvägscancer, Cancer generellt

Marie-Louise Ekman skrev för några år sedan en bok om sin upplevelse av makens sjukdom. Det är utformat som dagboksanteckningar som i sin helhet ger en bild av kärlek, hopp och förtvivlan. Boken heter ”Få se om hundarna är snälla ikväll…”.

Det är en lättläst och engagerande bok. Bitvis är den även lite smärtsam att läsa, men för många som har varit med om cancervård är säkert mycket igenkännbart. Formen av ofta kortare dagboksanteckningar gör boken extra läsvärd, eftersom det är ett pågående skeende.

Det är även intressant att följa samtalen med sjukhuspersonalen där Marie-Louise Ekman skriver ner sina upplevelser. Det skulle nog vara bra om många inom vården läste boken eftersom den ger ett intressant perspektiv från patienter och anhöriga.

”Få se om hundarna är snälla ikväll…”

Foto av Frankie Fouganthin från Wikipedia med bokens titel tillagd ovanpå

Läs även artikeln av Christine Takami Lageborn, Läkare och doktorand vid KI. Där förklarar hon varför boken är viktig för vårdpersonal.

Välkommen att kontakta PALEMAs redaktion om du har förslag på artiklar eller synpunkter på artiklar vi skrivit.

Fler nyheter:

Pengar
Cancer generellt

Om försäkringar vid allvarlig sjukdom

Försäkringar är kanske inte det första man funderar över när man drabbats av en allvarlig sjukdom och pengar är självklart inte allt. Men att behöva oroa sig för ekonomin samtidigt som man kämpar mot sjukdomen är givetvis inte så kul.

Kraftens hus Stockholm flyttar in
Cancer generellt

Invigningen av Kraftens hus Stockholm

Nu öppnar Kraftens hus Stockholm i och de håller invigning under tre dagar med start den 28 mars med en officiell invigning. Den andra dagen 29 mars vänder sig särskilt till cancerberörda och den tredje 30 mars särskilt till vårdpersonal.

Om PALEMA

Hjälp oss dela ut broschyrer

Det är alltför många drabbade av våra cancerdiagnoser som inte känner till att vi finns. Vi vill såklart nå alla drabbade för att kunna ge råd, stöd och information. Vill du hjälpa oss nå ut till fler?

Pin It on Pinterest