Fler resultat...

Generic selectors
Exakta träffar enbart
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Sök i artiklar och berättelser
Sök i sidor
Sök i kalendern
Filtrera efter kategorier (artiklar endast)
Anhörig
Blåljuscancer
Cancer generellt
Forskning
Gallvägscancer
Immunterapi
Levercancer
Magsäckscancer (Magcancer/Ventrikelcancer)
Matstrupscancer (Esofaguscancer)
Nyhetsbrev
Om PALEMA
Övrigt
PALEMA i media
Pankreascancer (Bukspottkörtelcancer)
Podcast
Pressmeddelande
Världspankreascancerdagen (WPCD)

+46 10  146 51 10

010 / 146 51 10

Gripande bok om Gösta Ekmans kamp mot gallvägscancer

av | 21 april, 2022 | Gallvägscancer, Cancer generellt

Marie-Louise Ekman skrev för några år sedan en bok om sin upplevelse av makens sjukdom. Det är utformat som dagboksanteckningar som i sin helhet ger en bild av kärlek, hopp och förtvivlan. Boken heter ”Få se om hundarna är snälla ikväll…”.

Det är en lättläst och engagerande bok. Bitvis är den även lite smärtsam att läsa, men för många som har varit med om cancervård är säkert mycket igenkännbart. Formen av ofta kortare dagboksanteckningar gör boken extra läsvärd, eftersom det är ett pågående skeende.

Det är även intressant att följa samtalen med sjukhuspersonalen där Marie-Louise Ekman skriver ner sina upplevelser. Det skulle nog vara bra om många inom vården läste boken eftersom den ger ett intressant perspektiv från patienter och anhöriga.

”Få se om hundarna är snälla ikväll…”

Foto av Frankie Fouganthin från Wikipedia med bokens titel tillagd ovanpå

Läs även artikeln av Christine Takami Lageborn, Läkare och doktorand vid KI. Där förklarar hon varför boken är viktig för vårdpersonal.

Välkommen att kontakta PALEMAs redaktion om du har förslag på artiklar eller synpunkter på artiklar vi skrivit.

Dela – Mejla – Skriv ut:

Share- Email – Print:

Fler nyheter:

More news:

Fahim Ebrahimi, postdoktor, Foto: Gunilla Sonnebring
Forskning, Levercancer

Levercancer och allvarlig leversjukdom vanligare om fettlever finns i familjen

Även familjemedlemmar till personer med metabolt orsakad fettlever har en ökad risk att utveckla levercancer och avlida av leverrelaterade sjukdomar. Detta skulle kunna innebära att även närstående är betjänta av de livsstilsråd som idag endast ges till patienter. Det menar forskare vid Karolinska Institutet som kan visa sambandet i en rikstäckande studie publicerad i Journal of Hepatology.

Fahim Ebrahimi, postdoktor, Foto: Gunilla Sonnebring
Forskning, Levercancer

Levercancer och allvarlig leversjukdom vanligare om fettlever finns i familjen

Även familjemedlemmar till personer med metabolt orsakad fettlever har en ökad risk att utveckla levercancer och avlida av leverrelaterade sjukdomar. Detta skulle kunna innebära att även närstående är betjänta av de livsstilsråd som idag endast ges till patienter. Det menar forskare vid Karolinska Institutet som kan visa sambandet i en rikstäckande studie publicerad i Journal of Hepatology.

Pin It on Pinterest