Fler resultat...

Generic selectors
Exakta träffar enbart
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Sök i artiklar och berättelser
Sök i sidor
Sök i kalendern
Filtrera efter kategorier (artiklar endast)
Anhörig
Blåljuscancer
Cancer generellt
Forskning
Gallvägscancer
Immunterapi
Levercancer
Magsäckscancer (Magcancer/Ventrikelcancer)
Matstrupscancer (Esofaguscancer)
Nyhetsbrev
Om PALEMA
Övrigt
PALEMA i media
Pankreascancer (Bukspottkörtelcancer)
Podcast
Pressmeddelande
Världspankreascancerdagen (WPCD)

+46 10  146 51 10

010 / 146 51 10

Gratis verktyg för att hitta läkare, kliniska tester och rapporter

av | 12 maj, 2022 | Cancer generellt

I tjänsten, Medifind, som går att använda på internet finns det ett flertal bra sökningsmöjligheter. Läkare runt om i världen med specialiteter och betyg på läkarna. Det går att söka möjliga second opinions och leta bland forskningsrapporter. Ett intressant verktyg som bygger på Artificiell Intelligens (AI) och som har fått flera utmärkelser.
Flera användare av verktyget har sagt att det är mycket tidsbesparande för att kunna hitta rätt vård och specifika läkare. Läkarna betygssätt utifrån sina kunskaper inom sina specialområden och besökaren får även en summering av läkaren. Ett exempel är att 255 läkare med specialområdet bukspottkörtelcancer fås fram bara i Sverige. Men verktyget får även fram resultat globalt, vilket också kan vara till nytta om det är någon speciell inriktning inom ett cancerområde som en patient är intresserad av.
Det går också att ställa in hur långt man är beredd att åka för sin sjukvård.

Det finns möjlighet att söka second opinions och då tar verktyget fram de främsta inom diagnosen, eftersom det är det en patient är ute efter vid en second opinion.

Avancerade sökningar

Det finns inga garantier att man sedan får vård av de föreslagna träffarna men det gör urvalet mycket lättare eftersom de är betygsatta och att det finns bra information om läkarna. Ibland kan ju även expertis behöva sökas utomlands, exempelvis för en second opinion. Listningen av forskningsrapporter inom olika sjukdomar kan också hjälpa till för att se vad som är på gång. Vi säger inte att det här är ett uttömmande verktyg för alla, men det kan vara ett värdefullt sökhjälpmedel som komplement till annan upplysning som vården ger. Vi säger inte heller att resultaten alltid är fullständigt rättvisande men AI-beräkningarna är avancerade och tar bland annat hänsyn till antalet forskningsrapporter gjorda av läkare.

Som ett tips frågar verktyget ibland efter e-mail och kontaktuppgifter, men det går ofta att skippa det och gå vidare ändå, om du inte vill fylla i det.

Välkommen att kontakta PALEMAs redaktion om du har förslag på artiklar eller synpunkter på artiklar vi skrivit.

Observera att detta inte är ett debattforum, vill du debattera med andra hänvisar vi till våra slutna Facebookgrupper.

Dela – Mejla – Skriv ut:

Share- Email – Print:

Fler nyheter:

More news:

Pin It on Pinterest