Fler resultat...

Generic selectors
Exakta träffar enbart
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Sök i artiklar och berättelser
Sök i sidor
Sök i kalendern
Filtrera efter kategorier (artiklar endast)
Anhörig
Blåljuscancer
Cancer generellt
Forskning
Gallvägscancer
Immunterapi
Levercancer
Magsäckscancer (Magcancer/Ventrikelcancer)
Matstrupscancer (Esofaguscancer)
Nyhetsbrev
Om PALEMA
Övrigt
PALEMA i media
Pankreascancer (Bukspottkörtelcancer)
Podcast
Pressmeddelande
Världspankreascancerdagen (WPCD)

+46 10  146 51 10

010 / 146 51 10

Torgerd Jansson Drambo 84 år och frisk idag

av | 28 juli, 2022 | Pankreascancer (Bukspottkörtelcancer)

En sammanfattning av min Cancerresa som inleddes år 2000 med bröstcancer som inte var av spridningsbar. Sedan fortsatte den 2009 med Blåscancer, lite värre den här gången.

Upprepade besök på VC med besked om det troligen var fråga om urinvägsinfektion. Efter tre omgångar penicillin blev jag av vik läkare remitterad till Sabbatsbergs sjukhus, gyn.avd som diagnostiserade mig med blåscancer. Jobbig operation men proffsigt omhändertagande. Efter tio år friskförklarades jag från denna cancer. Jag nämner dessa två cancrar som förklaring till att jag blev så nojig om att jag återigen hade cancer när jag blev dålig 2014.

Jag hade ont i magen, hade svår klåda och minskade i vikt. Bromma VC gjorde en del provtagningar men remitterade mig till st Görans sjukhus som röntgade och tog prover. 2015 kom de fram till att jag hade sammanväxningar i gallgången och fick stentar inopererade. Klådan gick bort redan dagen efter. Kände mig rätt ok ett tag men jag hade fortsatt dålig aptit, illamående och krånglig mage. Så när jag blev sämre igen uppsökte jag VC. Nya prover och remiss till röntgen St Göran utan resultat. Senare till Odenplan läkarhus. Fick ingen återkoppling från den röntgen.

Nu är vi framme till 2016 på våren. Min läkare på VC Biljana Axelsson var bekymrad. Hon tyckte att mina symtom kunde tyda på något med bukspottkörteln: ljusgråavföring och fortsatt viktnedgång tydde på det ansåg hon och kontaktade St Göran och frångick t o m gängse rutiner med att skriva dit utan ringde och pratade med kirurgen där och bad att han skulle ringa mig omgående pga hennes misstankar.

Du har inte cancer!

Han hörde inte av sig till mig. Jag hade vid flera tillfällen träffat och talat med denne kirurg efter mina röntgen och provtagningar där. Jag uppfattade att han tyckte jag var typ kverulant som gnällde. Vid varje möte med honom sade han att det inte var något fel med mig. De hade gjort alla möjliga undersökningar i magen genom matstrupen och tarmar. Fick ändå magsårsmedicin. Fanns inget fel på mig. DU HAR INTE CANCER, var kirurgens lite irriterade svar när i vi ville veta svaren på undersökningarna.

Sommaren 2017 blev jobbig!

2017 på våren var jag så trött och hade förlorat 10 kg i vikt. Fick återkommande feber attacker som varade bara något dygn. Den sommaren var jobbig. Den 24 augusti 2017