Fler resultat...

Generic selectors
Exakta träffar enbart
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Sök i artiklar och berättelser
Sök i sidor
Sök i kalendern
Filtrera efter kategorier (artiklar endast)
Anhörig
Blåljuscancer
Cancer generellt
Forskning
Gallvägscancer
Immunterapi
Levercancer
Magsäckscancer (Magcancer/Ventrikelcancer)
Matstrupscancer (Esofaguscancer)
Nyhetsbrev
Om PALEMA
Övrigt
PALEMA i media
Pankreascancer (Bukspottkörtelcancer)
Podcast
Pressmeddelande
Världspankreascancerdagen (WPCD)

+46 10  146 51 10

010 / 146 51 10

Eric Idle från Monthy Pyton om sin största ironi i livet – bukspottkörtelcancer

av | 11 november, 2022 | Pankreascancer (Bukspottkörtelcancer), Världspankreascancerdagen (WPCD)

Eric Idle hade ett av sina galnaste projekt på gång och skulle skriva en musikal om döden. Han frågade en läkare om vilket som snabbast skulle få död på hans huvudkaraktär, och läkaren svarade pankreascancer. Det skulle sedan visa sig vara just det Eric fick som diagnos. Den största ironin som Eric har upplevt, och en sjukdom som han nu är frisk ifrån.

Det var sedan samma doktor som sedan gav honom diagnosen, och Eric har kunnat uppskatta ironin efter som den blev vänd mot honom själv. Han säger själv att han försökte att inte visa några känslor vid beskedet, i sann brittisk anda. Och att det inte var förrän friskförklaringen kom efter 3 år som han grät. Han hade tur i sin sjukdom. Hans läkare sade åt honom att om han hade kommit in två veckor senare hade tumören inte gått att operera bort. Det blev sedan aldrig någon musikal som uppfördes.

Eric Idle från Monthy Pyton om sin största ironi i livet – bukspottkörtelcancer

Fotograf Tom E Canavan (2003), CC BY-SA 2.0

Eric Idle är nu 79 år och på frågan om han var rädd så säger han att inte var det. Det som hjälpte honom mycket var den nära vänskapen med George Harrison från The Beatles. George var Hindu och visade ett lugn inför sin död som grep tag i Eric på ett djupt sätt och hjälpte honom stort i det utsatta läget.

I den långa artikeln från The Guardian får vi veta mycket om bland annat det övriga Monthy Python, en del andra kändisar som Robin Willams och även intressant information om King Charles.

Välkommen att kontakta PALEMAs redaktion om du har förslag på artiklar eller synpunkter på artiklar vi skrivit.

Dela – Mejla – Skriv ut:

Share- Email – Print:

Fler nyheter:

More news:

Fahim Ebrahimi, postdoktor, Foto: Gunilla Sonnebring
Forskning, Levercancer

Levercancer och allvarlig leversjukdom vanligare om fettlever finns i familjen

Även familjemedlemmar till personer med metabolt orsakad fettlever har en ökad risk att utveckla levercancer och avlida av leverrelaterade sjukdomar. Detta skulle kunna innebära att även närstående är betjänta av de livsstilsråd som idag endast ges till patienter. Det menar forskare vid Karolinska Institutet som kan visa sambandet i en rikstäckande studie publicerad i Journal of Hepatology.

Fahim Ebrahimi, postdoktor, Foto: Gunilla Sonnebring
Forskning, Levercancer

Levercancer och allvarlig leversjukdom vanligare om fettlever finns i familjen

Även familjemedlemmar till personer med metabolt orsakad fettlever har en ökad risk att utveckla levercancer och avlida av leverrelaterade sjukdomar. Detta skulle kunna innebära att även närstående är betjänta av de livsstilsråd som idag endast ges till patienter. Det menar forskare vid Karolinska Institutet som kan visa sambandet i en rikstäckande studie publicerad i Journal of Hepatology.

Pin It on Pinterest