010 / 146 51 10

Generic selectors
Exakta träffar enbart
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Sök i artiklar och berättelser
Sök i sidor
Sök i kalendern
Filtrera efter kategorier (artiklar endast)
Anhörig
Blåljuscancer
Cancer generellt
Forskning
Gallvägscancer
Levercancer
Magsäckscancer (Magcancer/Ventrikelcancer)
Matstrupscancer (Esofaguscancer)
Nyhetsbrev
Om PALEMA
Övrigt
PALEMA i media
Pankreascancer (Bukspottkörtelcancer)
Podcast
Pressmeddelande
Världspankreascancerdagen (WPCD)

Vill du engagera dig i PALEMA 2023?

av | 21 november, 2022 | Om PALEMA

Nu har valberedningen börjat jobba med att rekrytera nya styrelsemedlemmar till nästa år och vi söker även fler personer som även på andra sätt vill engagera sig ideellt i vår förening.

Det kan vara regionalt arbete men även rikstäckande. Med dagens teknik sker det mesta av jobbet online via digitala verktyg.

Känner du att du skulle vilja engagera dig lite mer i föreningen på något sätt, är du varmt välkommen att skicka ett mail till redaktion@palema.org så vidarebefordrar vi det till valberedningen.

Berätta lite om dig själv och varför du skulle vilja engagera dig. Observera att du inte behöver några speciella kunskaper eller utbildningar – vi utbildar dig på det du behöver kunna. Din allmänna erfarenhet – inte minst rörande våra cancerdiagnoser och kanske om vården – är viktigare.

Jobbar du – eller har du jobbat – inom vården är det också ett plus eftersom PALEMA även jobbar tillsammans med professionen.

Möte

Vi ser alltså gärna personer som har egen eller nära erfarenhet av sjukdomarna, som har erfarenhet om hur vården fungerar och/eller som har ett intresse att vilja hjälpa, stötta, förändra och förbättra för de som är drabbade. Och som vill hjälpa till att påverka så att vi kan öka överlevnaden med hjälp av tidigare upptäckter, nya och bättre mediciner, nya behandlingsmetoder, ny forskning, etc.

Vi söker i år lite extra efter personer med erfarenheter inom följande områden:

Lever-/gallgångscancer

Här har vi idag brist på kunnande inom styrelsen och organisationen och söker någon med kunskap inom detta diagnosområde.

Kommunikation

Jobbar du idag – eller har jobbat som – kommunikatör skulle du vara mycket välkommen med din kompetens.

Annat

Men självklart är alla andra också välkomna att anmäla intresse!

Du kan självklart också söka kontakt om du vill veta lite mer först. Maila då bara ditt telefonnummer, så återkommer vi.

Hjälp oss att bygga föreningen ännu större och starkare så vi kan påverka ännu mer framöver!

Välkommen att kontakta PALEMAs redaktion om du har förslag på artiklar eller synpunkter på artiklar vi skrivit.

Fler nyheter:

Cancer generellt

Susanne pärlar vidare

År 2016 förlorade Susanne Wennberg sin mamma i bukspottkörtelcancer. Tillsammans bestämde familjen då att göra armband för att sprida kunskapen och sätta fokus på behovet av forskning. Till dags dato har de gjort 1184 armband!

Ystad lasarett
Cancer generellt

Bra bemötande i Ystad

Vi får ju tyvärr höra en del mindre bra historier om den svenska sjukvården, men vi får aldrig glömma att i väldigt många fall fungerar det bra. Här är en sådan positiv berättelse från PALEMAs medlem Pontus Myrén.

Pin It on Pinterest