PALEMAs nöjdhetsenkät 2024

Nu är det dags för er alla att göra er röst hörd och tala om hur nöjda ni är med den vård ni erhållit. Enkäten tar cirka 10-15 minuter att genomföra och vi vore tacksamma om ni alla ville svara på den, ju fler svar vi får, ju bättre bild får vi på nöjdheten! Ni som är anhöriga/närstående kan svara på enkäten i den drabbades ställe om denna person inte vill/kan/orkar svara själv. Men observera då att ni måste ha tillräckliga kunskaper om den drabbades sjukdomsresa för att kunna svara på ett korrekt sätt. Eller så kan ni göra det tillsammans med den drabbade.

Fler resultat...

Generic selectors
Exakta träffar enbart
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Sök i artiklar och berättelser
Sök i sidor
Sök i kalendern
Filtrera efter kategorier (artiklar endast)
Anhörig
Blåljuscancer
Cancer generellt
Forskning
Gallvägscancer
Immunterapi
Levercancer
Magsäckscancer (Magcancer/Ventrikelcancer)
Matstrupscancer (Esofaguscancer)
Nyhetsbrev
Om PALEMA
Övrigt
PALEMA i media
Pankreascancer (Bukspottkörtelcancer)
Podcast
Pressmeddelande
Världspankreascancerdagen (WPCD)

+46 10  146 51 10

010 / 146 51 10

Nu finns Min vårdplan för Bukspottkörtelcancer

av | 9 juni, 2023 | Pankreascancer (Bukspottkörtelcancer)

Nu har RCC publicerat Min vårdplan för Bukspottkörtelcancer. Innehållet publiceras digitalt via 1177 och för pappersutskrift på cancercentrum.se.
“- Det känns extra viktigt att kunna erbjuda diagnosanpassad information med tanke på denna patientgrupp ofta behöver andra råd än de med annan cancersjukdom, framför allt gällande kost och besvär från mage och tarm,” säger Tina Gustavell, som är ordförande i den arbetsgrupp som tagit fram informationen och som även arbetar som universitetssjuksköterska och omvårdnadsansvarig inom Tema Cancer på Karolinska universitetssjukhuset.

PALEMAs ordförande Eva Backman och Kassör Anne-Marie Holmedal har också varit med i arbetsgruppen.

Planering
Informationen riktar sig till patienter med cancer i bukspottkörtel eller i närliggande vävnader, det så kallade periampullära området. Vissa avsnitt kan även läsas av patienter med IPMN som ska genomgå kirurgisk behandling

“- Att få diagnosen Bukspottkörtelcancer är omvälvande både för den som får diagnosen och dennes närstående. Det finns ett stort behov av information kring diagnos, behandling samt vad man själv kan göra för att må så bra som möjligt,” avslutar Tina Gustavell.

Fakta om min vårdplan

Min vårdplan cancer är en del av den nationella cancerstrategin från 2009 som säger att alla patienter ska ha en skriftlig, individuell vårdplan. Syftet är att göra vården lättare att överblicka. Den innehåller sammanhållen och kvalitetssäkrad information om vård och behandling samt möjlighet till gemensam planering och kommunikation.

Välkommen att kontakta PALEMAs redaktion om du har förslag på artiklar eller synpunkter på artiklar vi skrivit.

Observera att detta inte är ett debattforum, vill du debattera med andra hänvisar vi till våra slutna Facebookgrupper.

Dela – Mejla – Skriv ut:

Share- Email – Print:

Fler nyheter:

More news:

Film - Hjälp oss göra PALEMA mer känt
Om PALEMA

Hjälp oss göra PALEMA mer känt

Vi vill gärna att fler ska veta vad Cancerföreningen PALEMA är och även veta mer om de cancerdiagnoser vi arbetar med. I den här korta filmen på 10 minuter pratar vi om detta och hur just DU på ett enkelt sätt kan hjälpa oss!

Never give up
Cancer generellt

Vill du berätta din historia?

Är du en överlevare och skulle kunna tänka dig att berätta din historia? Trots den dåliga statistiken får vi aldrig glömma att det är en hel del som faktiskt genomgått lyckade behandlingar och idag lever ett bra liv.

Film - Hjälp oss göra PALEMA mer känt
Om PALEMA

Hjälp oss göra PALEMA mer känt

Vi vill gärna att fler ska veta vad Cancerföreningen PALEMA är och även veta mer om de cancerdiagnoser vi arbetar med. I den här korta filmen på 10 minuter pratar vi om detta och hur just DU på ett enkelt sätt kan hjälpa oss!

Never give up
Cancer generellt

Vill du berätta din historia?

Är du en överlevare och skulle kunna tänka dig att berätta din historia? Trots den dåliga statistiken får vi aldrig glömma att det är en hel del som faktiskt genomgått lyckade behandlingar och idag lever ett bra liv.

Pin It on Pinterest