Fler resultat...

Generic selectors
Exakta träffar enbart
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Sök i artiklar och berättelser
Sök i sidor
Sök i kalendern
Filtrera efter kategorier (artiklar endast)
Anhörig
Blåljuscancer
Cancer generellt
Forskning
Gallvägscancer
Immunterapi
Levercancer
Magsäckscancer (Magcancer/Ventrikelcancer)
Matstrupscancer (Esofaguscancer)
Nyhetsbrev
Om PALEMA
Övrigt
PALEMA i media
Pankreascancer (Bukspottkörtelcancer)
Podcast
Pressmeddelande
Världspankreascancerdagen (WPCD)

+46 10  146 51 10

010 / 146 51 10

Regeringen besöker cancerverksamhet

av | 9 november, 2023 | Cancer generellt, PALEMA i media

Den 1 november besökte statsminister Ulf Kristersson och sjukvårdsminister Acko Ankarberg Johansson Kraftens hus i Stockholm.

– Idag nådde Kraftens hus en viktig milstolpe, säger Charlotte Forsberg, verksamhetsledare Kraftens hus Stockholm. Tillsammans med en volontär och en besökare, som bägge har egen erfarenhet av cancer, välkomnades statsministern och sjukvårdsminister Acko Ankarberg Johansson. Bägge visade ett stort intresse för verksamheten, ställde relevanta frågor och uttryckte att de var imponerade över det helhetsgrepp som tagits.

I den påföljande pressträffen lyfte statsministern fram den växande betydelsen av aktörer som Kraftens hus.

1 november besökte stadsministern Kraftens hus

Foto: Ninni Andersson/Regeringskansliet

– I och med att allt fler överlever cancer och/eller lever med cancer som kronisk sjukdom, blir det också allt fler anhöriga och inte minst barn till föräldrar med cancer, som berörs av sjukdomen. Då krävs så mycket mer än själva cancerbehandlingen, menade statsministern, vilket gör att civilsamhällets aktörer, som Kraftens hus, får en stor och växande betydelse som mötesplats.

– Vi är glada över att vi fått dela med oss av våra erfarenheter och vi var tydliga med att vi gärna vill vara i dialog med regeringen angående den nationella cancerstrategin, säger Charlotte Forsberg, verksamhetsledare Kraftens hus Stockholm.

De besökte också Karolinska Universitetssjukhuset i Solna samt samverkansprojektet Genomic Medicine Sweden. I samband med besöket på Karolinska bjöd statsministern och sjukvårdsministern in till en pressträff som ni kan se här nedan.

Välkommen att kontakta PALEMAs redaktion om du har förslag på artiklar eller synpunkter på artiklar vi skrivit.

Observera att detta inte är ett debattforum, vill du debattera med andra hänvisar vi till våra slutna Facebookgrupper.

Dela –