Fler resultat...

Generic selectors
Exakta träffar enbart
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Sök i artiklar och berättelser
Sök i sidor
Sök i kalendern
Filtrera efter kategorier (artiklar endast)
Anhörig
Blåljuscancer
Cancer generellt
Forskning
Gallvägscancer
Immunterapi
Levercancer
Magsäckscancer (Magcancer/Ventrikelcancer)
Matstrupscancer (Esofaguscancer)
Nyhetsbrev
Om PALEMA
Övrigt
PALEMA i media
Pankreascancer (Bukspottkörtelcancer)
Podcast
Pressmeddelande
Världspankreascancerdagen (WPCD)

+46 10  146 51 10

010 / 146 51 10

Harrys historia om överlevnad från matstrupscancer fortsätter

av | 15 april, 2024 | Matstrupscancer (Esofaguscancer)

I november 2022 skrev vi om Harry Verbunt från Nederländerna och nu kan vi ta del av mycket som förändrats sedan första diagnosen den 27 maj 2021.

Vill du läsa första delen så finns den här

Harry berättar: Nu, i mars 2024, är mina senaste CT-skanningar fortfarande positiva. Inga tumörer var synliga på CT-skanningen. Vi behövde sluta med kemoterapi eftersom mina blodplättar hade brist. Anledningen till det är att min benmärg påverkas av cellgiften. Efter att vi slutade med cellgifterna var antalet blodplättar mycket högre och alla andra blodvärden hade redan varit bra länge.

Under de senaste två åren har jag delat med mig av min resa på Linkedin och under några hälsoevent och intervjuer (talare på DiCE Masterclass, föredragshållare vid läkemedelsevent), intervju ICT & Health, föredragshållare vid hälsoevent i ministeriet tillsammans med hälsoministern).

Harry Verbunt
Harry Verbunt
Tack vare det har jag även varit i kontakt med andra patienter för att ge dem råd utifrån min personliga erfarenhet. Jag är ingen medicinsk specialist, men min erfarenhet kan hjälpa andra patienter att hitta sätt att få rätt behandling eller stöd.

Det har varit berg-och dalbana i tre år

Den kliniska prövningen jag deltar i kommer att ta två år att genomföra. Frågan är vad vi ska göra nu när slutet närmar sig? Min specialist har inte svaret än, eftersom jag är den första patienten som kommit så långt i den här kliniska prövningen. 3 juni 2024 börjar ett nytt kapitel i min resa. Hittills (nästan tre år sedan min första diagnos) har det varit en berg-och dalbana.

På den personliga sidan har jag och min familj det bra. Vi planerar och gör saker som ger oss energi. Jag slutade arbeta den 1 juni 2023 och jag har all tid att göra saker hur och när jag vill. Än så länge är allt bra!

Vi planerade dag för dag, vecka för vecka och inte mycket längre. Men med de positiva resultaten hittills planerar vi ibland lite längre än en vecka.

Som tidigare nämnt, “Ingen kan lova dig imorgon. Med det i åtanke, njut av varje dag, gör det värt besväret och kämpa för varje extra dag du kan få.”

Välkommen att kontakta PALEMAs redaktion om du har förslag på artiklar eller synpunkter på artiklar vi skrivit.

Observera att detta inte är ett debattforum, vill du debattera med andra hänvisar vi till våra slutna Facebookgrupper.

Dela – Mejla – Skriv ut:

Share- Email – Print:

Fler nyheter:

More news:

Pin It on Pinterest