Fler resultat...

Generic selectors
Exakta träffar enbart
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Sök i artiklar och berättelser
Sök i sidor
Sök i kalendern
Filtrera efter kategorier (artiklar endast)
Anhörig
Blåljuscancer
Cancer generellt
Forskning
Gallvägscancer
Immunterapi
Levercancer
Magsäckscancer (Magcancer/Ventrikelcancer)
Matstrupscancer (Esofaguscancer)
Nyhetsbrev
Om PALEMA
Övrigt
PALEMA i media
Pankreascancer (Bukspottkörtelcancer)
Podcast
Pressmeddelande
Världspankreascancerdagen (WPCD)

+46 10  146 51 10

010 / 146 51 10

Forskare får 4 miljoner dollar för att främja immunterapibehandling för cancer i bukspottkörteln

av | 6 september, 2024 | Pankreascancer (Bukspottkörtelcancer)

Ett anslag på 4 miljoner dollar från National Cancer Institute syftar till att utveckla immunterapibehandlingar för cancer i bukspottkörteln genom att fokusera på adenosins roll i immunsuppression.

Ett samarbete mellan the Hirshberg Foundation for Pancreatic Cancer Research och UCLA Health Jonsson Comprehensive Cancer Center har lett till ett transformativt anslag på 4 miljoner dollar från National Cancer Institute (NCI). Detta anslag syftar till att främja immunbaserade terapier för pankreas duktalt adenokarcinom (PDAC) för att förbättra behandling och patientresultat.

Immunterapi använder läkemedel för att öka immunsystemets förmåga att identifiera och attackera cancerceller.

Under ledning av Dr. Timothy Donahue , chef för Agi Hirshberg Center for Pancreatic Diseases, Dr. Zev Wainberg , meddirektör för UCLA Health GI Oncology Program, och Dr. Caius Radu , professor i molekylär och medicinsk farmakologi, en multidisciplinär teamet fördjupar sig djupt i adenosinets roll i immunförsvaret i samband med cancer i bukspottkörteln. Deras arbete försöker förstå hur adenosin, en molekyl i kroppen, påverkar tumörmiljön och interaktioner mellan immun- och cancerceller.

Anslaget kommer också att finansiera en uppföljande klinisk prövning som undersöker en liten molekylhämmare i kombination med den befintliga kombinationen av PD-1, ett immunterapiläkemedel och kemoterapi före operation. Med utgångspunkt i lovande initiala resultat försöker denna studie att minska adenosinproduktionen i tumörer, vilket potentiellt ökar immunsystemets förmåga att bekämpa cancer mer effektivt. Tidigare Hirshberg Foundation Seed Grant Awardees, Dr Thuc Le och Dr Evan Abt, har också arbetat med att studera adenosin.

“Genom att introducera en liten molekylhämmare till den befintliga kemoterapin och PD-1-hämningsregimen hoppas vi kunna begränsa adenosinproduktionen i tumörens mikromiljö, och därigenom stärka immunsvaret mot cancern”, säger Donahue i artikeln publicerad av UCLA Health. “Vi hoppas att den här strategin kommer att hjälpa kroppens naturliga försvar att bekämpa cancern mer effektivt, vilket leder till bättre behandlingar för personer med cancer i bukspottkörteln.”

Detta betydande anslag är en ledstjärna för hopp. Vi är optimistiska att denna forskning kommer att avslöja nya terapeutiska strategier som riktar sig mot adenosin, vilket förbättrar patientresultaten och leder till bättre behandlingar.

Välkommen att kontakta PALEMAs redaktion om du har förslag på artiklar eller synpunkter på artiklar vi skrivit.

Observera att detta inte är ett debattforum, vill du debattera med andra hänvisar vi till våra slutna Facebookgrupper.

Dela – Mejla – Skriv ut:

Share- Email – Print:

Fler nyheter:

More news:

290091

Pin It on Pinterest