Generic selectors
Exakta träffar enbart
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Sök i artiklar och berättelser
Sök i sidor
Sök i kalendern
Filtrera efter kategorier (artiklar endast)
Blåljuscancer
Cancer generellt
Forskning
Gallvägscancer
Levercancer
Magsäckscancer (Magcancer/Ventrikelcancer)
Matstrupscancer (Esofaguscancer)
Nyhetsbrev
Om PALEMA
Övrigt
PALEMA i media
Pankreascancer (Bukspottkörtelcancer)
Podcast
Pressmeddelande
Världspankreascancerdagen (WPCD)

European Liver Patients’ Association

av | 30 oktober, 2020 | Levercancer

ELPA är en europeisk organisation för de som drabbats av någon leversjukdom, däribland levercancer. De verkar vara väldigt aktiva på sociala media och firar dessutom 15 år i år.

ELPA: s mål är att främja intressen hos personer med leversjukdom och särskilt att belysa problemets storlek, att öka medvetenhet, att jobba förebyggande för att ta itu med den låga profilen för leversjukdom jämfört med andra sjukdomsområden, att dela erfarenheter av framgångsrika initiativ samt att arbeta med professionella organisationer som EASL och även med EU för att säkerställa att behandling och vård är likvärdig med högsta standard över hela Europa.

ELPA

ELPA grundades utifrån en önskan bland europeiska leverpatientgrupper att dela med sig av sina erfarenheter av de ofta mycket olika tillvägagångssätt som har använts i olika länder.

I juni 2004 träffades 13 patientgrupper från tio länder i Europa och Medelhavsområdet för att skapa föreningen. ELPA lanserades formellt i Paris den 14 april 2005 under den årliga konferensen för European Association for the Study of the Liver (EASL) och har nu 28 medlemmar från 23 länder.

ELPAs vision är att alla leverpatienter diagnostiseras i tid, behandlas med respekt och har lika tillgång till bästa möjliga vård – oavsett ursprung, livsstil och leversjukdom. Vårt yttersta mål är en värld utan leversjukdomar.

ELPAs värderingar är Jämställdhet – Respekt för mångfald – Patientdrivande – Engagemang – Öppenhet.

Läs mer på deras hemsida. Där hittar ni även länkar till deras sociala media om ni vill följa dem.

Välkommen att kontakta PALEMAs redaktion om du har förslag på artiklar eller synpunkter på artiklar vi skrivit.

Senaste nyheterna:

Sommartider på PALEMA

Sommartider på PALEMA

Nu är sommaren här och vi hoppas att det kan bli lite avkoppling för er, både drabbade och anhöriga. Vi på kansliet och redaktionen drar ner på verksamheten under en tid, men finns tillgängliga för frågor. Det kan dock ibland dröja lite längre med svar.

läs mer
Precisionsmedicin ställer nya krav på cancervården

Precisionsmedicin ställer nya krav på cancervården

Precisionsmedicinerna är en revolution inom cancervården som samtidigt gör att det krävs ett nytänkande. Vid ett seminarium anordnat av Lif togs flera aspekter av detta upp: Förändrade vårdprogram, nya samarbeten, tillgång till diagnostik, delning av patientdata och ett utökat patientinflytande.

läs mer

Välkommen att kontakta PALEMAs redaktion om du har förslag på artiklar eller synpunkter på artiklar vi skrivit.

Pin It on Pinterest