Generic selectors
Exakta träffar enbart
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Sök i artiklar och berättelser
Sök i sidor
Sök i kalendern
Filtrera efter kategorier (artiklar endast)
Blåljuscancer
Cancer generellt
Forskning
Gallvägscancer
Levercancer
Magsäckscancer (Magcancer/Ventrikelcancer)
Matstrupscancer (Esofaguscancer)
Nyhetsbrev
Om PALEMA
Övrigt
PALEMA i media
Pankreascancer (Bukspottkörtelcancer)
Podcast
Pressmeddelande
Världspankreascancerdagen (WPCD)

Renoveringsarbete pågår! Just nu jobbar vi med att uppdatera vår hemsida och under arbetet kan det hända att det ser lite rörigt ut, med det kommer att bli bra när det är färdigt! Vi ber om överseende – och har ni något problem med att hitta det ni söker efter, kontakta support@palema.org.

Glad Påsk

av | 9 april, 2020 | Övrigt

En riktigt GLAD PÅSK önskar vi på Cancerföreningen PALEMA till alla er medlemmar, läsare och följare där ute!

Den här påsken kommer troligen att bli ganska annorlunda för många jämfört med tidigare helger på grund av Corona-viruset. En hel del kommer nog att sitta själva över påsken istället för att fira tillsammans med släkt och vänner, speciellt de som är i någon riskgrupp.

Men det betyder ju inte att vi behöver fira själva för det. Idag finns det ju mängder med möjligheter att umgås online. En hel del kanske tycker det är komplicerat med online-möten och liknande men det behöver inte vara så svårt.

Det finns olika verktyg såsom Facetime, Messenger, Google Hangouts, Skype med flera som alla gör det möjligt att umgås över nätet med ljud och bild. Ni som är lite  äldre och/eller otekniska har säkerligen någon yngre släkting/vän som kan hjälpa er med tekniken.

Sätt er vid ert matbord med datorn eller telefonen framöver er och ät tillsammans med de andra som är med online! Och skulle ni har för dåligt internet hemma, eller om ni bara inte klarar av tekniken, jamen ring upp ett gruppsamtal med telefonen och lägg den med högtalaren påslagen på matbordet, så kan ni i alla fall prata med övriga. Allt är möjligt 🙂

Kom också ihåg att Cancerrådgivningen har öppet hela påskhelgen om ni behöver någon att prata med. Man kan nå dem på telefon, chatt och mejl kl 08.30 – 16.00, alla dagar i veckan.

Hur ni än firar påsken, ta hand om er, skydda er själva och andra mot Corona-viruset, men koppla av och ha en riktigt skön påskhelg!

Välkommen att kontakta PALEMAs redaktion om du har förslag på artiklar eller synpunkter på artiklar vi skrivit.

Senaste nyheterna:

Precisionsmedicin ställer nya krav på cancervården

Precisionsmedicin ställer nya krav på cancervården

Precisionsmedicinerna är en revolution inom cancervården som samtidigt gör att det krävs ett nytänkande. Vid ett seminarium anordnat av Lif togs flera aspekter av detta upp: Förändrade vårdprogram, nya samarbeten, tillgång till diagnostik, delning av patientdata och ett utökat patientinflytande.

läs mer

Välkommen att kontakta PALEMAs redaktion om du har förslag på artiklar eller synpunkter på artiklar vi skrivit.

Pin It on Pinterest