Se inspelning från webbinarium – Det senaste inom kirurgi och immunterapi för pankreascancer

av | 30 november, 2020 | Pankreascancer (Bukspottkörtelcancer), Världspankreascancerdagen (WPCD) | 0 Kommentarer

På Världspankreascancerdagen den 19 november höll vi månadens tredje webbinarium som handlade om det senaste inom kirurgi och immunterapi för pankreascancer.

Inbjudna föredragshållare var Mats Johansson som berättade om sin resa som patient och sina erfarenheter av immunterapi.

Därefter var det Elena Rangelova, Med. Dr, Överläkare Kirurgi, Sahlgrenska Universitetssjukhuset, som pratade om hur långt man kan och bör gå med kirurgi.

Avslutningsvis hade vi en internationell gäst från USA – Marco del Chiaro, MD, PhD, FACS, Professor of Surgery, Division Chief Surgical Oncology, Director of the Hepato-Pancreato-Biliary Program, University of Colorado Anschutz Medical Campus som pratade om likheter och skillnader mellan svensk och amerikansk cancervård.

Tillsammans med Marco deltog Ralf Segersvärd, Verksamhetsutvecklare Överläkare, Regionalt Cancercentrum Stockholm-Gotland som simultantolkade Marcos presentation och assisterade vid frågor & svar.

Videon är nu publicerad på vår YouTube kanal och ni kan även kan se den direkt här nedan.

Webbinarium 201119

Detta webbinarium sponsrades av Immunovia.

Ragna Rönning

Mats Johansson

Elena Rangelova

Elena Rangelova

Marco del Chiaro

Marco del Chiaro

Ralf Segersvärd

Ralf Segersvärd

Ni som ser på eftersändningen här nedan får också mycket gärna lämna era synpunkter, det ligger en enkät på den här sidan som ni gärna får fylla i efter att ni tittat på inspelningen. Enkäten är öppen till den 31 december.

Vi säger ju i slutet av sändningen att ni automatiskt kommer att dirigeras om till enkäten, men det gällde under direktsändningen, så ni som ser det i efterhand få då istället använda länken här ovan.

Tyvärr fick vi lite problem med rättigheter att publicera delen om immunterapi och dess möjligheter vid pankreascancer så vi har klippt bort den från filmen, men de övriga delarna med mycket intressant information är med!

Välkommen att kontakta PALEMAs redaktion om du har förslag på artiklar eller synpunkter på artiklar vi skrivit.

Vi tackar våra sponsorer för deras oumbärliga stöd!

Weekend Webbexperterna
NMV Group

Pin It on Pinterest

Share This