Fler resultat...

Generic selectors
Exakta träffar enbart
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Sök i artiklar och berättelser
Sök i sidor
Sök i kalendern
Filtrera efter kategorier (artiklar endast)
Anhörig
Blåljuscancer
Cancer generellt
Forskning
Gallvägscancer
Immunterapi
Levercancer
Magsäckscancer (Magcancer/Ventrikelcancer)
Matstrupscancer (Esofaguscancer)
Nyhetsbrev
Om PALEMA
Övrigt
PALEMA i media
Pankreascancer (Bukspottkörtelcancer)
Podcast
Pressmeddelande
Världspankreascancerdagen (WPCD)

+46 10  146 51 10

010 / 146 51 10

PanCAN driver projekt för långsiktig igenkänning av tidig pankreascancer

av | 26 juli, 2022 | Pankreascancer (Bukspottkörtelcancer)

Den amerikanska organisationen PanCAN har sedan april 2021 startat upp ett stort projekt för att hitta faktorer som ska möjliggöra tidigare upptäckt av pankreascancer. Det är den största framåtsyftande studien i sitt slag. Målet med projektet är att avsevärt minska dödligheten i sjukdomen.
PanCAN arbetar brett och tar in blodprov på alla i studien för att kunna identifiera biomarkörer som ska ge svar på orsaker till cancern. Ett annat spår som följs upp är kopplingen till nyligen uppkommen diabetes där man redan känner till att det finns ett samband.

Alla typer av expertis är involverade i projektet för att skapa en så träffsäker bild av diagnosen som möjligt. De potentiella vinsterna är stora eftersom tidig upptäckt kan ge upp till 16 gånger så bra överlevnad.

Forskning
Studien kommer att omfatta 12.500 personer vilket krävs för att representera hela befolkningen rent statistiskt. PanCAN har även ett program som heter Precision Promise, där nya metoder ständigt utvecklas, och även med målet att snabbt nå ut till patienterna.

Välkommen att kontakta PALEMAs redaktion om du har förslag på artiklar eller synpunkter på artiklar vi skrivit.

Observera att detta inte är ett debattforum, vill du debattera med andra hänvisar vi till våra slutna Facebookgrupper.

Dela – Mejla – Skriv ut:

Share- Email – Print:

Fler nyheter:

More news:

Sommar
Om PALEMA

Sommartider hej hej

Nu är sommaren här och vi hoppas att det kan bli lite avkoppling för er, både drabbade och anhöriga. Vi på kansliet och redaktionen drar ner på verksamheten under en tid, men finns tillgängliga för frågor. Det kan dock ibland dröja lite längre med svar.

Sommar
Om PALEMA

Sommartider hej hej

Nu är sommaren här och vi hoppas att det kan bli lite avkoppling för er, både drabbade och anhöriga. Vi på kansliet och redaktionen drar ner på verksamheten under en tid, men finns tillgängliga för frågor. Det kan dock ibland dröja lite längre med svar.

Pin It on Pinterest