010 / 146 51 10

Generic selectors
Exakta träffar enbart
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Sök i artiklar och berättelser
Sök i sidor
Sök i kalendern
Filtrera efter kategorier (artiklar endast)
Anhörig
Blåljuscancer
Cancer generellt
Forskning
Gallvägscancer
Levercancer
Magsäckscancer (Magcancer/Ventrikelcancer)
Matstrupscancer (Esofaguscancer)
Nyhetsbrev
Om PALEMA
Övrigt
PALEMA i media
Pankreascancer (Bukspottkörtelcancer)
Podcast
Pressmeddelande
Världspankreascancerdagen (WPCD)

Överlevnad i cancer går stadigt uppåt i USA

av | 6 oktober, 2022 | Cancer generellt, Forskning

Flera människor överlever cancer i USA än någonsin tidigare. De tre senaste åren har överlevnaden i cancer ökat med mer än en miljon. Det är nu 18 miljoner som har klarat sig igenom sin cancerdiagnos och det antas att det kommer att växa till 26 miljoner 2040. Som jämförelse var det bara 3 miljoner överlevare 1971.

Minskad rökning och förbättringar inom vården med tidigare upptäckt och behandling är orsakerna enligt rapporten AACR Cancer Progress Report 2022. Ordföranden för organisationen AACR, Dr. Lisa Coussens, säger också att satsningen på forskning har stor del i resultaten. Både för de bättre behandlingarna och förståelsen av cancern.

”Riktade terapier, immunterapi och andra nya behandlingar som kommer ut har alla sitt ursprung i grundforskningen”, säger Dr. Coussens.

Glad pensionär

”Investeringar inom cancerforskning, såväl som stöd för naturvetenskapen på alla nivåer, är absolut nödvändig för att driva fram nästa våg av upptäckter och skynda på framstegen.”, tillägger hon.

Ökade anslag till cancerforskning är en grundsten i president Joe Bidens politik som går under namnet ”The moonshot initiative”. Han förlorade själv en son som fick cancer i hjärnan. Bidens mål är att minst halvera dödsfallen i cancer under de kommande 25 åren.

Välkommen att kontakta PALEMAs redaktion om du har förslag på artiklar eller synpunkter på artiklar vi skrivit.

Fler nyheter:

Cancer generellt

Susanne pärlar vidare

År 2016 förlorade Susanne Wennberg sin mamma i bukspottkörtelcancer. Tillsammans bestämde familjen då att göra armband för att sprida kunskapen och sätta fokus på behovet av forskning. Till dags dato har de gjort 1184 armband!

Pin It on Pinterest