PALEMAs nöjdhetsenkät 2024

Nu är det dags för er alla att göra er röst hörd och tala om hur nöjda ni är med den vård ni erhållit. Enkäten tar cirka 10-15 minuter att genomföra och vi vore tacksamma om ni alla ville svara på den, ju fler svar vi får, ju bättre bild får vi på nöjdheten! Ni som är anhöriga/närstående kan svara på enkäten i den drabbades ställe om denna person inte vill/kan/orkar svara själv. Men observera då att ni måste ha tillräckliga kunskaper om den drabbades sjukdomsresa för att kunna svara på ett korrekt sätt. Eller så kan ni göra det tillsammans med den drabbade.

Fler resultat...

Generic selectors
Exakta träffar enbart
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Sök i artiklar och berättelser
Sök i sidor
Sök i kalendern
Filtrera efter kategorier (artiklar endast)
Anhörig
Blåljuscancer
Cancer generellt
Forskning
Gallvägscancer
Immunterapi
Levercancer
Magsäckscancer (Magcancer/Ventrikelcancer)
Matstrupscancer (Esofaguscancer)
Nyhetsbrev
Om PALEMA
Övrigt
PALEMA i media
Pankreascancer (Bukspottkörtelcancer)
Podcast
Pressmeddelande
Världspankreascancerdagen (WPCD)

+46 10  146 51 10

010 / 146 51 10

Se en intervju med professor Matthias Löhr om Pankreascancer

av | 29 maj, 2023 | Blåljuscancer, Forskning, Pankreascancer (Bukspottkörtelcancer)

Cancer- och allergifondens generalsekreterare Emilie Bravo har träffat professor Matthias Löhr, forskare på vid Karolinska Institutet, för att prata om forskningen (och framstegen) kring bukspottkörtelcancer/pankreascancer. Se deras filmade intervju här.

Matthias Löhr, professor i gastrologi och hepatologi vid Karolinska Institutet, forskar på pankreascancer (bukspottkörtelcancer). Här berättar han bland annat om vilka sjukdomssymptom man bör hålla koll på, varför denna cancerdiagnos ökar världen över och hur han tror framtiden ser ut.

I intervjun nämner han att han har varit med och tagit fram tio varningssignaler för pankreascancer. Dessa kan du hitta på vår hemsida här.

Video med Matthias Löhr om pankreascacner

Några kortfattade punkter tagna ur intervjun

  • På grund av att bukspottkörtelcancer ökar över hela världen kommer det att vara den näst högst dödligaste cancersjukdomen år 2030. Den dödligaste är lungcancer – en cancer som inte är lika dödlig som bukspottkörtelcancer men som drabbar fler.
  • Forskning på bukspottkörtelcancer får endast 2 procent av de pengar som satsas på cancerforskning.
  • Förr var det främst äldre män i 65-årsåldern som drabbades. Nu sker det en ökning av pankreascancer hos unga kvinnor som röker.
  • Det finns en direkt koppling mellan fetma och risk för pankreascancer.
  • Bristen på kunskap är en av anledningarna till att pankreascancer ofta upptäcks i ett sent skede.
  • 80 procent av tumörerna är icke-operabla.

Se intervjun på Cancer- och allergifondens hemsida eller här under.

Cancer- och allergifonden
Blåljuscancer

Välkommen att kontakta PALEMAs redaktion om du har förslag på artiklar eller synpunkter på artiklar vi skrivit.

Observera att detta inte är ett debattforum, vill du debattera med andra hänvisar vi till våra slutna Facebookgrupper.

Dela – Mejla – Skriv ut:

Share- Email – Print:

Fler nyheter:

More news:

Film - Hjälp oss göra PALEMA mer känt
Om PALEMA

Hjälp oss göra PALEMA mer känt

Vi vill gärna att fler ska veta vad Cancerföreningen PALEMA är och även veta mer om de cancerdiagnoser vi arbetar med. I den här korta filmen på 10 minuter pratar vi om detta och hur just DU på ett enkelt sätt kan hjälpa oss!

Never give up
Cancer generellt

Vill du berätta din historia?

Är du en överlevare och skulle kunna tänka dig att berätta din historia? Trots den dåliga statistiken får vi aldrig glömma att det är en hel del som faktiskt genomgått lyckade behandlingar och idag lever ett bra liv.

Film - Hjälp oss göra PALEMA mer känt
Om PALEMA

Hjälp oss göra PALEMA mer känt

Vi vill gärna att fler ska veta vad Cancerföreningen PALEMA är och även veta mer om de cancerdiagnoser vi arbetar med. I den här korta filmen på 10 minuter pratar vi om detta och hur just DU på ett enkelt sätt kan hjälpa oss!

Never give up
Cancer generellt

Vill du berätta din historia?

Är du en överlevare och skulle kunna tänka dig att berätta din historia? Trots den dåliga statistiken får vi aldrig glömma att det är en hel del som faktiskt genomgått lyckade behandlingar och idag lever ett bra liv.

Pin It on Pinterest