Fler resultat...

Generic selectors
Exakta träffar enbart
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Sök i artiklar och berättelser
Sök i sidor
Sök i kalendern
Filtrera efter kategorier (artiklar endast)
Anhörig
Blåljuscancer
Cancer generellt
Forskning
Gallvägscancer
Immunterapi
Levercancer
Magsäckscancer (Magcancer/Ventrikelcancer)
Matstrupscancer (Esofaguscancer)
Nyhetsbrev
Om PALEMA
Övrigt
PALEMA i media
Pankreascancer (Bukspottkörtelcancer)
Podcast
Pressmeddelande
Världspankreascancerdagen (WPCD)

+46 10  146 51 10

010 / 146 51 10

Samarbete för studie om bukspottkörtelcancer

av | 11 mars, 2024 | Forskning, Pankreascancer (Bukspottkörtelcancer)

En ledande aktör inom cancermonitorering påbörjar ett samarbete med en forskargrupp vid Sahlgrenska universitetssjukhuset för att utveckla känsligare övervakning av bukspottkörtelcancer genom att använda modern teknologi.

Simsen Diagnostics AB, en ledande aktör inom cancermonitoreringpåbörjar ett samarbete med professor Peter Naredi och hans forskargrupp vid Sahlgrenska universitetssjukhuset. Detta partnerskap fokuserar på att utveckla känsligare övervakning av bukspottkörtelcancer genom att använda Simsen Diagnostics teknologi, Simsen Personal.

Bukspottkörtelcancer är en av de mest dödliga cancerformerna, ofta diagnostiserad i ett avancerat skede. Tidig upptäckt är utmanande på grund av den begränsade känsligheten hos nuvarande diagnostiska verktyg.

För att lösa dessa utmaningar, planerar Naredi och hans forskargrupp att utforska Simsen Diagnostics lösning, Simsen Personal – en högkänslig metod för att upptäcka och övervaka cancer DNA från blodprov. Samarbetet är inriktat på att utnyttja Simsen Personal för att upptäcka sjukdomen i dess tidiga skeden.

Vikten av tidig upptäckt.

Professor Peter Naredi, som leder forskargruppen vid avdelningen för kirurgi på Sahlgrenska universitetssjukhuset betonar vikten av tidig upptäckt.

“Den enda chansen till botande behandling är att upptäcka tumörer i tidiga stadier så att de kan opereras bort. Vårt samarbete med Simsen Diagnostics erbjuder en ny tillvägagångssätt för att uppnå detta mål”, säger Naredi. Simsen Personal är utformad för att övervaka patientspecifika mutationer, vilket förbättrar känsligheten när man letar efter kvarvarande cancer.

Naredi förklarar vidare:

“Vi utnyttjar Simsen Diagnostics’ ultrasensitiva teknik för att identifiera specifika spår av cancer i blodet hos varje enskild patient. Om vi kan identifiera sådana biomarkörer i blodet kan det skapa ett sätt att upptäcka cancer, eller förstadium till cancer, tidigt hos riskpatienter.”

Länk till detta pressmeddelande på engelska finner du HÄR

Om Simsen Diagnostics

Simsen Diagnostics är en startup som har som mål att revolutionera cancerövervakning. Simsen Personal, företagets flaggskeppsprodukt, är skräddarsydd för varje enskild patient. Den bygger på en ultrakänslig teknik som gör det möjligt att upptäcka cancer långt före de konventionella metoder.

Grundat 2020 som ett forskningsspinout från Sahlgrenska Akademin har Simsen Diagnostics upplevt stadig tillväxt och fått bra feedback från läkemedelsindustrin. Beläget i BioventureHub på AstraZeneca i Göteborg, är företaget i framkant när det gäller att erbjuda innovativa lösningar inom cancerövervakning.

Om PALEMAs artiklar

Det händer ibland att vi skriver artiklar om ett specifikt företag, en specifik organisation eller en specifik produkt. Vi tar aldrig emot någon ersättning för att skriva artiklar utan vi skriver enbart om det som vi bedömer vara av intresse för våra läsare. Likaså om vi länkar till en specifik sida så är det för att vi bedömer informationen där vara av intresse för våra läsare, inte för att vi får betalt för det.

Våra olika policyer, bland annat sponsor- och samarbetspolicy finns att läsa här.

Välkommen att kontakta PALEMAs redaktion om du har förslag på artiklar eller synpunkter på artiklar vi skrivit.

Observera att detta inte är ett debattforum, vill du debattera med andra hänvisar vi till våra slutna Facebookgrupper.

Dela – Mejla – Skriv ut:

Share- Email – Print:

Fler nyheter:

More news:

Pin It on Pinterest