Fler resultat...

Generic selectors
Exakta träffar enbart
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Sök i artiklar och berättelser
Sök i sidor
Sök i kalendern
Filtrera efter kategorier (artiklar endast)
Anhörig
Blåljuscancer
Cancer generellt
Forskning
Gallvägscancer
Immunterapi
Levercancer
Magsäckscancer (Magcancer/Ventrikelcancer)
Matstrupscancer (Esofaguscancer)
Nyhetsbrev
Om PALEMA
Övrigt
PALEMA i media
Pankreascancer (Bukspottkörtelcancer)
Podcast
Pressmeddelande
Världspankreascancerdagen (WPCD)

+46 10  146 51 10

010 / 146 51 10

person reaching black heart cutout paper

För privatpersoner

Som privatperson finns det flera saker du kan göra för att stödja oss på PALEMA.

Det viktigaste är att du blir medlem, för ju fler medlemmar vi är, ju större legitimitet får vi och ju mer kan vi påverka!

Att bli medlem kostar 150:- per år och du kan anmäla dig direkt här nedan för det, MEN du kan också välja att bli månadsgivare. Då ingår medlemskapet automatiskt så länge du ger en slant månadsvis till oss.

Läs mer nedan om de olika sätten du kan bidra till att göra oss till en starkare förening.

Olika sätt att stödja oss:

Bli medlem

Du är varmt välkommen att bli medlem i cancerföreningen PALEMA. Ett medlemskap kostar 150 kronor per år.

Bli Månadsgivare (PALEMAVän)

Vill du i hjälpa till i kampen mot några av de värsta cancerdiagnoserna? Då kan du bli månadsgivare!

Swisha en gåva

Ge en snabb och enkel liten gåva till oss och betala direkt med swish. (Eller annat betalsätt om du så önskar)

Ge en minnesgåva

Här kan du ge en minnesgåva och få ett gåvobrev i retur med vändande e-post.

Starta en insamling

Det är väldigt givande och engagerande att genom olika aktiviteter starta insamlingar. Här kan du se tips på aktiviter/insamlingar som du kan göra för att samla in pengar till PALEMA.

Testamentsgåva

Du kan ge en testamentsgåva till Cancerföreningen PALEMA och du bestämmer själv vad eller hur mycket du vill skänka.

Ge en anonym gåva

Om ni önskar skänka en gåva helt anonymt, går det såklart utmärkt.

Köp en produkt

Var med och sprid kunskap och uppmärksamma de cancerformer PALEMA kämpar mot genom att sätta på dig en keps, ett sidenband eller ett armband.

Hjälp en drabbad

Hur kan du hjälpa en anhörig, närstående, vän, eller bekant som är svårt sjuk?

Hjälp oss dela ut broschyrer

Här kan ni beställa broschyrer som ni kan lämna hos de vårdinrättningar som hanterar våra diagnoser. 

Swish

Swisha en gåva

Här kan du snabbt och enkelt swisha en gåva till PALEMA. Klicka bar på det belopp du önskar, scanna QR-koden med din swish-app och betala. Klart!

Vill du betala annat belopp än de som finns angivna är det bara att ändra belopp direkt i Swish-appen innan du betalar. Vill du betala med kort eller faktura istället för med swish - klicka på "Annat betalsätt" och läs hur.

OBSERVERA! Detta swishnummer får inte användas till minnesgåvor, betalningar av medlemsavgifter, köp i webbshoppen eller till något annat än "enkla" gåvor. De andra funktionerna har egna betalningssystem och då kommer betalningarna att komma fel och inte uppmärksammas, vilket kan leda till onödiga betalningspåminnelser, gåvobrev som uteblir, etc. För minnesgåvor till minne av en avliden, klicka här.

Swish-gåva 50 kronor

Swish-gåva 100 kronor

Swish-gåva 200 kronor

Swish-gåva 300 kronor

Swish-gåva 400 kronor

Swish-gåva 500 kronor

Swish-gåva 750 kronor

Swish-gåva 1000 kronor

Annat betalsätt

Vill du betala på annat sätt än med swish så klickar du på den här länken och köper produkten "enkel gåva" i vår webbshop. Då kommer du att vid betalningen kunna välja på utöver swish även kort eller faktura.

 

Ge en anonym gåva

Om ni önskar skänka en gåva helt anonymt, går det såklart utmärkt. Betala då bara in en valfri summa till
Bankgiro: 588-5785
eller
Swish nummer: 123-338 01 85.
Ange “Anonym gåva”.

Betalar du från utlandet kan du använda dessa uppgifter:
Iban-nummer: SE3450000000052031030418
SEB:s Bic-kod: ESSESESS
Adress till SEB: SEB, 106 40 Stockholm

OBSERVERA!

Detta bankgiro/konto eller swishnummer får INTE användas till att betala medlemsavgifter, minnesgåvor eller köp i webbshoppen eller något annat än till en anonym gåva. Då blir det fel registrerat och ni riskerar att exempelvis inte få gåvobrev alternativt få en onödig och otrevlig påminnelse. Har ni några funderingar och behöver info om hur ni betalar till något annat, kontakta kansli@palema.org. Tack!

Hjärta

Hur kan du hjälpa en anhörig, närstående, vän, eller bekant som är svårt sjuk?

Att sköta vardagen kan vara svårt nog. Laga mat, handla, köra barn, klippa gräset, gå ut med hunden, listan är oändligt lång. Lägg nu till att en person i familjen är svårt sjuk med t.ex. pankreascancer, och man har en ännu svårare situation. En svårt sjuk person kan innebära många läkarbesök, trötthet, sjukhusvistelse, mediciner, ändrad kost, mycket oro. Denna lista är också oändligt lång. Hur får man allt att fungera?

MealtrainSamtidigt har man ofta många personer i sin närhet som vill så gärna hjälpa till men det är jobbigt att organisera, ringa fram och tillbaka, kanske jobbigt att be om hjälp. Här ger vi tips om hur du kan göra med hjälp av en amerikansk hemsida som heter Mealtrain.

På denna webbsida kan man ordna en hjälporganisation runt den sjuka och dess familj. Man kan t.ex. be om hjälp med middag på vardagarna. Allt man behöver göra är att specifiera ett “mealtrain” för personen, man kan stoppa in hur många personer i familjen, vad man tycker om eller inte tycker om att äta, allergier, hur man vill ha maten (kanske jobbigt att ringa på, innan en viss tid) etc. Sen bjuder man in vänner och bekanta som säger att dom vill hjälpa till och det finns en kalender där dom kan skriva upp vad/när dom vill laga mat. Alla kan se kalendern så det är lätt att se om det blir fisk tre dagar i rad eller en hel vecka med pasta rätter så det kan undvikas.

Man kan också starta en Mealtrain plus (engångsavgift $10) och kan då inkludera hundpromenader, trädgårdsarbete, körning av barn, byta lampor, vad som helst man kan behöva hjälp med.

Det är viktigt att tänka på sig själv och familjen när någon är svårt sjuk. Man måste kunna ta det lugnt och koppla av ibland, ha tid att vara tillsammans och då är det guld värt att kunna få hjälp till dessa vardagliga saker.

Lycka till!

Pin It on Pinterest